Sääskiniemen koulu

Sääskiniemen koulussa työskentelee vakinaisesti kaksi opettajaa sekä lisäksi resurssiopettaja, kouluavustaja ja keittäjä-siistijä. Koulunmäki käy kylän lapsille tutuksi jo varhaiskasvatusiässä, sillä Alavuden kaupungin päiväkoti Sydänkäpy valmistui koulun yhteyteen syksyllä 2013. Päiväkodin yhteydessä toimii myös esikouluryhmä.

Sääskiniemen koulussa ruoka valmistetaan omassa,  uusitussa keittiössä ja nautitaan ruokasalissa. Varsinaisten kotiluokkahuoneiden lisäksi koulun tiloihin kuuluu kesällä 2013 pidennetty liikuntasali sekä erilliset tilat ja varusteet käsityönopetuksen tarpeisiin. Myös digitaitojen kehittämiselle koululla on oma työskentelytilansa sekä ajanmukaista laitteistoa, mm. kannettavat tietokoneet ja tabletit. Päivähoitosiiven rakennustöiden yhteydessä koululla toteutettiin lisäksi ilmanvaihto- sekä jätevesijärjestelmän remontti.

Koululla on laajat piha-alueet, joilta löytyy leikkialue keinuineen ja kiipeilytelineineen sekä suuri hiekkakenttä esimerkiksi palloilulajeja varten. Pihan laidalla on myös kiinteä jääurheilukaukalo. Sääskiniemen koulun ympäristö on jo itsessään mahtavan virikkeellinen – etupuolella on mukava männikkö kiipeilyyn soveltuvine kivineen ja koulun taustan metsässä voi vaikka rakennella majoja.

Sääskiniemen koulu on modernisti perinteinen kyläkoulu, onnellinen ja turvallinen paikka lapselle kasvaa ja oppia.

Bill Hota & the Pulvers: Syrämmaa

säv. K. Järvelä
san. K. Järvelä, J. Lautamaja
sov. Bill Hota & the Pulvers