Päiväkoti Sydänkäpy

Sydänmaan ryhmis sai syksyllä 2013 uudet, nimenomaan päivähoitokäyttöön suunnitellut tilat Sääskiniemen koulun yhteyteen. Vuoden 2014 alusta ryhmäperhepäiväkoti muuttui päiväkoti Veturivillen sateliittikotiryhmä Sydänkävyksi ja elokuussa 2015 omaksi itsenäiseksi päiväkodikseen. Tilat on mitoitettu enimmillään 21 lapsen tarpeisiin ja vastaavat täydellisesti Alavuden uusimman päiväkodin, Tervanallen, yhtä kotiryhmätilaa. Sydänkävyn omat sivut linkissä: Sydänkäpy

Sydänkävyllä on oma ulkoilupiha keinuineen, hiekkalaatikkoineen ja leikkimökkeineen. Metsä on lähellä ja sitä hyödynnetään toiminnassa säännöllisesti. Sydänkävyn ruoka valmistetaan koulun keittiöllä. Sydänkävystä koululle ja koululta Sydänkäpyyn pääsee kulkemaan sisäkautta.

Koulun ja varhaiskasvatuksen oleminen saman katon alla tuo monia käytännön etuja. Varhaiskasvatuksen ja alakoulun välillä on suora jatkumo, ja lisäksi 1-2 -luokkien koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta tapahtuu koulun ja Sydänkävyn yhteistyönä: Sydänkäpy huolehtii pienten koululaisten aamuista ennen koulun alkamista sekä iltapäivistä kello 15:n jälkeen.

 
Saukkomäentie 21
61170 SÄÄSKINIEMI
Puh: 040 176 3865