Keskustelu

Voit jättää kommentin kirjoittamalla viestin tekstiruutuun ja klikkaamalla ”lähetä kommentti” painiketta. Vaihtoehtoisesti voit vastata jonkun viestiin kyseisen viestin alla olevasta ”vastaa” linkistä.

71 vastausta artikkeliin “Keskustelu

 1. Paljon onnea Eteläpään uusille yrittäjille !
  Käyttäkäämme ateria-kioski-ravintola ja majoituspalveluja.
  JK. Kouran kaupalla halvalla paikka yrittäjälle, myös edullisia vuokra-asuntoja saatavilla.

 2. Kävimme nyt syyskuussa 2019 pölkkysaarta katsomassa. Tarkoitus oli vaan katsella vastarannalta , koska saari on yksityisen omistuksessa.
  Ajaessamme tuli vastaan nuori pari lapsineen, joilta kysyimme saaren omistajan nimeä mies sanoi ettei muista nimeä.
  Kuvaileminen rannassa saarta ja mietimme millaista siellä nyt on.
  Yhtäkkiä rantaan ajoi auto jossa istui 2 miestä , nuori ja vanhempi.
  Kerroin millä asialla olimme ja kysyin, että tietäisiköhän kuka on omistaja?
  Mies sanoi että kyllä tietää ”minä sen omistan””
  Rantaan oli rakennettu pieni ”lossi” jolla saareen pääsi.
  Kerroin, että olen usein muistellut kaiholla kesiä joita vietimme saarella ja olis ollut mukava päästä sinne hieman katselemaan ja muistelemaan.
  Yllättäen mies sanoi, että ” no laitetaan kone käyntiin ja lähdetään ja että vie mielellään meidät sinne!
  Kyllä läikähti sydämessä. Nii usein kun paikka on noussut mieleeni!
  Niinpä tulimme saareen joka oli kasvanut hieman jo umpeen.
  Mutta siellähän ne olivat lähes kaikki rakennukset.
  Tyttöjen ja poikien asumukset joita oli korjailtu osaa ja olivat kohtalaisessa kunnossa.
  Keittiö/ ruokala oli lähes entisessä asussaan . Tosin oli täynnä kaikenlaista tavaraa, mutta ne kaikki vanhat kalusteet oli paikoillaan.
  Ai että kuinka nousi muistot mieleen ja tunteet pintaan😊
  Kierrettiin koko saari ja juteltiin omistajan kanssa, että millaisia suunnitelmia hänellä on saaren suhteen? Sanoi hymyillen, että löytyisiköhän ostajaa😊
  Ei tosin sanonut hintaa kun sitä varovasti kysyin, hymyili vaan😊
  Hän kertoi, että sillointällöin tulee kyselyjä vanhoilta kesänviettäjiltä päästä käymään .
  Kertoi, että on joskus miettinyt, että voisi järjestää isommillekin porukalle muistelu retken saarelle.
  Sanoin, että varmasti asiasta kiinnostuneita olisi .
  Lupasin laittaa viestiä tänne palstalle ja joku sattuisi lukemaan ja kiinnostuisi asiasta.
  Mies oli erittäin mukava ja ystävällinen ja sanoi ymmärtävänsä että ihmisethän mielellään muistelevat lapsuuden kokemuksiaan.

 3. Hei,
  etsiskelin netistä tietoja Pölkkysaaren kesäsiirtolasta, kovin paljon ei löytynyt, mutta tämän keskusteluketjun sentään löysin. Vanhempani viettivät siellä kesän ohjaajina – tai ”kaitsijoina” – kesällä 1962, vastanaineena pariskuntana. Lueskelin juuri äitini kirjeitä tuolta kesältä, jossa hän kuvailee eloisasti olosuhteita ja päiviä 88 ”tenavan” kanssa Pölkkysaaressa. Äitini tehtäviin kuului mm. lakanoiden huuhtelu järvessä aamuisin – yökastelijoita on aina ollut… Sähköjä ei tuolloin saaressa ollut (ei ihme että keittiössä hääräsi keittäjä ja kolme apulaista, viisi kertaa päivässä syötiin, ja ilman sähköja tuotettiin ruoka pöytään), puhelin sentään oli, sillä soitettiin vastarannasta vene hakemaan vieraat saareen. Kesä oli jaettu kahteen osaan niin, että Vaasan keskikaupungilta ”kootut” lapset olivat leirissä alkukesästä, ja ”laitakaupunkien” lapset loppukesästä. Päiväohjelma oli tiivis, ja lapsilla oli omat tehtävänsä: oli keittiöpojat ja -tytöt, maitopojat, postipojat, saunapojat, ”typajyskyt” (??) jne. Äitini mukaan lasten tuli kutsua saaren aikuisia sediksi ja tädeiksi, ja ohjaajat kutsuivat myös toisiaan näin. Tämä kesä jäi vanhempieni ainoaksi tässä pestissä, syksyllä he aloittivat työnsä opettajina Ähtärissä ja sieltä molemmat sitten jäivät aikanaan eläkkeelle.

 4. Kouran uudessa asemakaavassa Saarikoskentien varrella on 5 (n. 2000- 3500 m2) omarantaista omakotitonttia ja 20 muuta omakotitonttia. Kunnallistekniikka rakennetaan alueelle 2020.

  Halkosaaressa on kolme erillistonttia haettavana. Uitontie 94 ja Riihisaarentie 2 ja 2 a. Näille kunnallistekniikka on valmiina.

  Nurmon Tepossa on yksi omakotitontti, Kankaantie 24, jolle on kunnallistekniikka valmiina.

 5. Tietääkö joku vanhempi kyläläinen, onko Sydänmaan kylässä ollut vuosina 1940-42 osuusliike tai osuuskauppa. Olen saanut tiedon, että noina vuosina olisi myymälänhoitajana siellä ollut Vilho Jaamanen, joka oli jalkainvalidi, tullut evakkona Salmin pitäjän Karkusta. En ole saanut tiedolle kuitenkaan vahvistusta. Olisin kiitollinen tiedoista.
  Kalevi Käki

  1. Kylällä on ollut tuohon aikaan varmaankin puolenkymmentä kauppaa, myös osuuskauppa. Näistä myymälänhoitaja-asioista täytyy laittaa kyselyä eteenpäin; kylältä löytyy vielä joitakin tuon ajan henkilöitä ja tapahtumia muistavia/tietäviä. Jos lähettäisitte yhteystietonne kyläyhdistyksen sähköpostiosoitteeseen, niin voimme olla yhteydessä sikäli kuin parempaa tietoa löytyy!

 6. Jos joku löytää järvenpääntieltä avain nipun olisin kiitollinen jos joku ilmoittaisi Puh 0408269328

 7. Kyläyhdistyksen kotisivujen ulkoasu on päivitetty. Jos haluat antaa uudesta ilmeestä palautetta, niin kommentoi joko tänne tai laita kyläyhdistykselle sähköpostia!

 8. Lapsi halusi leikkiä päiväkodin pihassa, inostui leikkimökistä. Pettymys oli suuri, leikkimökki oli lukossa ja kaikki lelulaatikot. Onko tarpeellista kaikki laittaa lukkoon.

 9. Hyvä ja mielenkiintoinen keskustelu tänään Kylillä-ohjelmassa radiossa. Teillä on virkeää kylätoimintaa.
  Minulla on myös sukulaisia siellä, asun Helsingissä.

 10. Onkohan tänä vuonna Kuorasjärven ympäripyöräilyä ollenkaan kun ei missään ole ollut ilmoitusta/tietoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *