Keskustelu

Voit jättää kommentin kirjoittamalla viestin tekstiruutuun ja klikkaamalla ”lähetä kommentti” painiketta. Vaihtoehtoisesti voit vastata jonkun viestiin kyseisen viestin alla olevasta ”vastaa” linkistä.

69 vastausta artikkeliin “Keskustelu

 1. Kevättalvinen tervehdys. Oli mukava nähdä ja kokea,että Sääskiniemessä muuntajan
  kohdalla on koneella ajettu latu.Yli 8 v aikana, jonka olemme täällä asuneet,ei moista
  ole näkynyt.Lähdin sitä hiihtelemään Alavudelle päin.Tulin radalle ja tien yli 1080 kohdalta.
  Sitten tein johtopäätöksen.että latu-ura jatkuu johonkin aikani tietä hiihdellessä.
  Oli monia tienhaaroja.Latu-uraa EI löytynyt.Akanniemeen päin johtavilla teillä
  on 8-16 mm sepeliä,jossa hiihtämisestä iloitsee korkeintaan suksikauppiaat.On
  mahtava asia,että ajellaan latuja meidänkin syrjäkylien asukkaille.Kiitos siitä.
  Mutta olisi viellä parempi,jos ne löytäisi. Voisiko joku opastaa ?

  Ystävällisin terveisin Veijo Pylkkänen

 2. Tervehdys!
  Dahlbontiellä Sydänmaan toisella puolen on vallan isona riesana iso kollikissa joka käy kurittamassa meidän kissoja. Meillä on yhteensä yhdeksän kissaa, joista seitsemän on poikaa.
  Tuntomerkit: Jumalattoman iso ja pitkä, lyhytkarvainen, tummanharmaa,jolla valkoiset tassut, pelkää ihmisiä mutta meidän poikakissat kaikki saa selkäänsä tältä hirviöltä mennen tullen. Se aiheuttaa lääkärikuluja ja jatkuvaa muresta sekä vahdintaa.
  JOS joku kaipaa ja tunnistaa kissansa tulkaa hakemaan pois tai kissa loukutetaan ja viedään tarhalle ennen kuin tapahtuu pahempia vahinkoja… Yst terveisin Sari Kangasniemi puh. 0405262408

  1. Kuinkas paljon ne teidän yhdeksän kissaa kurittaa pikkulintuja ym luonnon otuksia?

  2. Se on todennäköisesti leijona, tai lumileopardi joten ole varuillasi. Lumilepardeille maistuu seitsemän kollikissaa ihan tostanoinvaan.

 3. Hienoa, että ympäristökeskuksen kysely julkaistaan sivuilla, kun se on jo suljettu ja vastausaika päättynyt. Ei tule siten turhia ongelmakohtia esiin ja voidaan jatkaa entiseen malliin. Koettakaa nyt hiukan aktivoitua näillä sivuilla! Ja poistuneet kannattaa myös poistaa vaikkapa palveluluetteloista!

  1. Parahin Riku,

   kuten itsekin näet, ympäristökeskuksen kysely on julkaistu sivuilla 23.10., jolloin vastausaikaa oli jäljellä vielä noin viikko. Kyläsivujen lisäksi kyselyn linkki oli Facebook-sivuillamme, josta se tavoitti jo ensimmäisen vuorokauden aikana 150 ihmistä – notta kyllä sinne kyselyyn on meidänkin kauttamme vastauksia saatu.

   Palveluluetteloa koskeva huomautuksesi oli sen sijaan erittäin aiheellinen, kiitos siitä – päivitys on näköjään jäänyt tallentumatta aikanaan, mistä pahoitteluni. Nyt asia on korjattu ja varmistettu, että tallentuikin tällä kertaa.

   Oikolukuapu on tarpeellista ja tervetullutta, sillä näitä sivuja ei kukaan ammatikseen ylläpidä. Palaute on kaivattua, mutta se menee toki paremmin perille, kun sen opettelee antamaan asiallisesti.

   Parempaa loppuvuotta sinulle!

   tv.NiinaL

 4. Viron rekisterissä oleva tummansininen Renault Scenic rek..TMM-110 jossa kaksi miestä kiertää nyt 1-10 .2012 klo 16.00 alueella Sydänmaalla ”osteskelemassa ””romutettuja autoja ja kyselevät onko mitään myytävää vaikkapa kuparia. Kun kysyin Y-tunnusta tai nimeä oli vastaus odotetunlainen.

  Kartoitushan kohteista onnistuu noin konstein luonnikkaasti. Eli luukut lukkoon.

 5. Kuorasjärven pohjoispäässä Kallioniementie 415 Pöytälaaksolla on huvilalauden päättäjäiset- aidot Venetsialaiset-
  la. 25.8.-12 alk. klo 19.00
  Monenlaista mukavaa ohjelmaa on tiedossa ja murkinapannut ovat kuumana.
  Ketola+Källi bänd esiintyy moneen otteesee.

  Vapaa pääsy.
  Järjestää: Kuorasjärven -Pohjoispää- Kesämökki-Seura.

 6. Seikkailin huvikseni netissä ja huomasin tutun nimen, Talvitien Ossin. Kerropa Ossi siskoillesi paljon terveisiä Savinaisen Irmeliltä, mahtavatko vielä muistaa. Annikin kanssa olin hyvä ystävä, siskoni Pirjo oli taas saman ikäinen kuin Aila.
  Asuin mieheni kanssa Vaasassa 1985 -1995, usein ajelimme siitä teidän navetan kulmaa hipoen:) Aina tuli mukavia muistoja Sääskiniemestä mieleen.

 7. Hei.
  Teen insinöörityönä tutkimusta Nurmon Kouran kylässä sijaitsevan Kivijärven vesijättömaan omistajista. Tutkimusta tehdessä tulee käyttää kaikkia mahdollisia tiedonlähteitä, jollaisena tämän keskustelupalstan toivon toimivan. Esittäisinkin yleisen kysymyksen onko tämän palstan lukijoista kenelläkään tietoa Kivijärven omistajuuksista, ja siitä miten se on jaettu. Järven omistajuudethan ovat siirtyneet irtaimen omaisuuden tavoin henkilöltä toiselle ja nykyiseltään niistä on suhteellisen vähän tiedossa mitään. Vuonna 1914 alueesta on laadittu jakokartta, missä kuvaillaan kuka omistaa ja mitä omistaa. Kartta on kuitenkin palanut maakunta-arkiston palossa, joten olisko kellään kopiota siitä? Myös kaikki mahdolliset asiakirjat, joissa mainitaan Kivijärven omistajuusosuuksien siirtymisestä henkilöille.
  Jos joillain on tietoa asiasta, tai esittää asiakirjoja omistajuuksista, ottakaa yhteyttä osoitteeseen: kivijarvi.nls@hotmail.com

  Tuohon sähköpostiin ensisijaiset yhteydenotot, asiasta Pohjanmaan maanmittaustoimistossa tietää lisää Jani Palomäki.

  Terveisin Eino Jaskari

 8. Uusi vesilaki astui voimaan 01.01.2012.
  Kun Kuorasjärvi on kovin matala ainakin kalastukselle, uuden lain avulla vesipinnan korottaminen on helpompaa.
  Lisätietoja ympäristökeskuksen nettisivuilta.
  Kesäisin veden alarajapintaa voisi nostaa ainakin 50 cm.

 9. Huomasin tuossa loppukesällä, että radalla ajeli kerran päivässä ihan uudennäköinen ns. kiskobussi ainakin noin viikon ajan. Varmaankin jotain testiajoja, koska ei ollut matkustajia kyydissä eikä mennyt matkustajajunien aikatauluissa.

  Jos VR suunnittelee perinteisen matkustajajunan korvaavaa kiskobussiliikennettä tälle rataosuudelle, niin nyt olisi ehkä oikea aika taas painaa päälle jotta saataisiin juna pysähtymään esim Kourassa, Sydänmaalla ja Niinimaalla, tai jossain sopivassa liikenteellisessä paikassa. Ratahallintokeskuksella on vielä niitä maa-alueita jäljellä. Ja käsittääkseni nämä lyhyet kiskobussit tarvitsevat vain lyhyen laiturikorokkeen ja siihen valaistuksen.

  Vieläköhän väki siirtyisi junaan, vai onko jo totuttu täysin autoilemaan?

  Kiinnostaisiko kyläyhdistystä viedä tätä asiaa eteenpäin kaupungin / Etelö-Pohjanmaan-maakuntaliiton kautta VR:lle ja Ratahallintokeskukselle ?

  T: Juha

 10. Hyvä Kouran talouskauppa vuokrataan erittäin edullisesti kauppa-elintarvikekioski – baaritarkoituksiin.
  Vilkas valtatie kulkee ohitse ja 20 km on lähimpään kauppaan.
  Myös asuntoja edullisesti.
  Lähemmin Koura Seura.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *